Kachní salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní salát s jablky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52822 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Hořčice |
160 g | Jablka |
100 g | Kachní maso pečené |
15 ml | Ocet vinný |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Ořechy vlašské |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 250,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kachní maso pečené, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, pečené kachní maso také na kostičky, listy rukoly natrháme na menší kusy, ořechy nadrtíme. Do mísy položíme natrhané listy rukoly, promícháme jablka s masem a nasypeme na salát. Vše posypeme drcenými ořechy. Smícháme olej s octem, přidáme hořčici, sůl, pepř a vymícháme zálivku, kterou nakapeme na salát a podáváme. |