Jednoduchý recept

Protlak z ovoce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52852

Ingredience

500 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 kg Hrušky
1 kg Jablka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
21% Sacharidy 76 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Protlak z ovoce postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. V mixéru rozmixujeme a dáme do hrnce. Přisypeme pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.

2

Horkou směsi naplníme teplé skleničky, které ihned zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci sterilizujeme při 80 stupních 20 minut. Skleničky s protlakem necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Protlak můžeme připravit také z jiného ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept