Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52856

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
800 g Kuře
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 818 kcal
Kilojoule 3 423kJ
6% Sacharidy 21 g
82% Tuky 61 g
49% Sodík 970 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuře selské postup přípravy receptu:

1

Den předem uvaříme ve slupce dobře omyté brambory, druhý den je oloupeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a na nudličky nakrájíme slaninu.

2

Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém sádle 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla.

3

Na pánvi, ve které jsme opékali kuře, osmahneme slaninu a přidáme čtvrtky cibule, kterou se slaninou orestujeme. Nakonec přidáme osolené kostky brambor a vše dohromady osmahneme dorůžova.

4

Na talíře rozdělíme porce kuřete, na ně navršíme opečenou bramborovou směs a servírujeme posypané sekanou petrželkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítáno, že se brambory vaří den předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept