Jednoduchý recept

Rýpl - bramborové opečky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rýpl - bramborové opečky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52876

Ingredience

600 g Brambory
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
7% Sacharidy 26 g
12% Tuky 9 g
21% Sodík 413 mg
10% Bílkoviny 5 g

Rýpl - bramborové opečky postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme do hrnce s 7 dl vody a uvaříme je doměkka - vaříme je asi 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a prolisujeme do mísy lisem na brambory. Na brambory nasypeme hrubou mouku, přidáme sůl a prsty brambory s moukou lehce promneme tak, že vznikne "žmolenka", ne těsto.

2

V pánvi rozpálíme sádlo a po částech bramborovou "žmolenku" opékáme dozlatová.

3

Opékance jsou křupavé, podáváme je s kysaným zelím.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Rýpl - bramborové opečky
Máme rádi staré a levné recepty. Taky ty jednoduché, které nabízejí baštu s minimem ingrediencí. Tohle všechno rýpl splňuje. Někde jsem četla i název Šumavský šmorn. Rýpl vařím už mnoho let, vždycky v zimě a vždycky si na něm báječně pochutnáme. U nás se jí se salátem z kysaného zelí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept