Jednoduchý recept

Vývar rybí silný

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52912

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
40 g Máslo čerstvé
8 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1,5 kg Rybí odřezky
2 l Voda pitná
250 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
9% Sacharidy 33 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 99 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vývar rybí silný postup přípravy receptu:

1

Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.

2

Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.

3

V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.

4

K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept