Mangový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangový dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53013 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
150 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Limetka |
450 g | Mango |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
30 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 108,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kari koření, Limetka, Mango, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangový dip postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme mango, oloupeme ho a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Z limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. |
2 | V menší míse smícháme připravené mango, kůru a šťávu z limetky, zázvor, kari koření, olej, jogurt a smetanu. Do důkladně promíchané směsi nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř a nasekanou pažitku. Dip necháme krátce v chladničce a můžeme servírovat. |
Poznámka
Kari můžeme před použitím opéct na pánvi bez tuku.