Kuře Crécy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Crécy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kuře |
170 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 192,8mg |
Draslík | 586,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kuře, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Crécy postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme. |
2 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev. |
3 | Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C. |
4 | Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme. |
5 | Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko. |
6 | Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete. |