Recept

Hříbková smetanová omáčka nadivoko

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53125

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Hovězí vývar základní
250 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
7% Sacharidy 24 g
34% Tuky 26 g
38% Sodík 765 mg
17% Bílkoviny 9 g

Hříbková smetanová omáčka nadivoko postup přípravy receptu:

1

Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.

2

Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept