Dip z jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z jahod
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53137 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
2 cl | Koňak Godet Peardise |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 358,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 41,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Koriandr mletý, Pepř černý celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Godet Peardise mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z jahod postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme a lístků zbavíme jahody, které nakrájíme na malé kousky. Smícháme s cukrem a důkladně promačkáme, nakonec přimícháme koriandr, černý pepř a zázvor. |
2 | Směs přendáme do hrnce a zhruba 2 minuty prohříváme, necháme vychladnout, smícháme s rozdrceným zeleným pepřem a opět krátce prohřejeme. |
3 | Dip odstavíme a promícháme s koňakem. |