Jednoduchý recept

Bylinková omáčka s kedlubnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53154

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Meduňka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 454kJ
3% Sacharidy 11 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 225 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bylinková omáčka s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.

2

Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.

3

V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.

4

Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.

Poznámka

Omáčku podáváme k pečivu, slaným koláčům, vdolkům ap.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept