Bylinková omáčka s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka s kedlubnou
Bylinková omáčka s kedlubnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53154 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Meduňka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 245,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 162,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Kerblík, Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme. |
2 | Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut. |
3 | V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí. |
4 | Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou. |
Poznámka
Omáčku podáváme k pečivu, slaným koláčům, vdolkům ap.