Pečená zelenina s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s kozím sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53225 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 436,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na libovolné tvary. Např. cuketu a lilek na plátky, papriku na kostičky a čekanku na čtvrtiny. |
2 | Zeleninu proložíme plátky česneku, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej a zeleninovou směs opečeme. |
3 | Rozdělíme na talíře a poklademe malými kostičkami kozího sýru. Dozdobíme snítkou tymiánu, zakápneme olivovým olejem a podáváme. |
Poznámka
Předkrm můžeme podávat jak teplý, tak studený.