Chřestový salát s česnekovou strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s česnekovou strouhankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53298 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Chřest bílý |
250 g | Fazolové lusky zelené |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 544,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s česnekovou strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Chřest a fazolové lusky zbavíme tvrdých vláken a dáme vařit do 600 ml osolené vody na dobu 2 minut. Vejce uvaříme ve zbylé vodě natvrdo. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky. |
2 | Rozpálíme olej na pánvi, přidáme česnek a minutu smažíme, poté přisypeme strouhanku a necháme smažit 4 minuty. Odstavíme z plotny a strouhanku vysypeme do mističky. Slaninu osmažíme dokřupava na rozpálené pánvi a dáme stranou. V míse smícháme uvařené fazolky a chřest, přidáme slaninu a opraženou strouhanku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce dáme rozpůlené vejce. |