Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53306 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
20 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
6 g | Kopr čerstvý |
250 g | Krevety tygří - loupané |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
60 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 656,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Salát římský, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky. |
2 | Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou. |