Domácí čokoládové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí čokoládové sušenky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53315 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
175 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao |
200 g | Mandle |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí čokoládové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Mandle oloupeme a umeleme. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
2 | V míse z bílků, mletých mandlí, kakaa a cukru vypracujeme mírně lepkavé těsto, z kterého postupně rukama vytvoříme kuličky velikosti ořechů. Ty rozložíme na pečící papír, rozprostřený na plechu a dáme na 10 minut péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. |
3 | Sušenky po vyjmuté z trouby vypadají jako nedopečené, ale během chladnutí na povrchu ztuhnou a uvnitř zůstanou vlhké. |
Poznámka
S těstem se nám bude lépe pracovat, pokud si před prací s ním namočíme ruce ve studené vodě.