Olomoucké zapečánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké zapečánky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53340 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
6 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
500 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké věnečky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké zapečánky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme. |
2 | Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut. |