Cizrnová polévka s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová polévka s mrkví
Cizrnová polévka s mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53389 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová tráva |
400 g | Cizrna |
500 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Koření Orientální |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 77,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová tráva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Koření Orientální mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová polévka s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Česnek, cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli a česnek. Smažíme 3 minuty, poté přidáme koření ras el hanout a vaříme ještě 1 minutu. Přimícháme mrkev a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přisypeme cirznu a přiklopené vaříme 12 minut. |
3 | Poté polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. |
4 | Při podávání ozdobíme polévku nasekanou petrželkou. |