Zeleninové consomé s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové consomé s mořskými plody
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53391 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Candát obecný |
100 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Losos - filety |
100 g | Mušle slávky |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Vývar | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 481,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Mušle slávky, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové consomé s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu důkladně očistíme, vložíme do hrnce se studenou vodou a zvolna přivedeme k varu. Přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a povaříme cca 45 minut. Poté scedíme. |
2 | Mezitím plátky ryb, krevety a mušle mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 6-7 minut. |
3 | Maso po vyjmutí z trouby rozdělíme do talířů a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme přidat ještě další druhy zeleniny, např. hráškové lusky, chřest nebo cuketu. Vše spaříme vroucí osolenou vodou se lžičkou másla.