Rychlá fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá fazolová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53406 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Fazole bílé sterilované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Těstoviny konzumní |
7,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 884,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Sterilované fazole scedíme a propláchneme je v cedníku studenou vodou. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vývar a přisypeme rajčata. Když začnou měknout, přidáme k nim fazole a těstoviny, vše uvaříme doměkka. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a hrnec odstavíme z ohně a necháme chvíli odležet. Těstoviny nasáknou chuť rajčat i fazolí a polévka je pak mnohem chutnější. |