Židovské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Židovské závitky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí maso zadní |
Nádivka | |
---|---|
2 ks | Cibule |
2 ks | Kapie sterilovaná |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Okurky nakládané |
170 ml | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
400 g | Paštika z husích jater |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 239,5mg |
Draslík | 149,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paštika z husích jater, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapie sterilovaná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Židovské závitky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme nádivku: v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo, vaříme 10 minut. Studenou tekoucí vodou je ochladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme, dáme do pánvičky a na rozpálených 70 ml oleje 5 minut smažíme do zlatova. Cibuli necháme vychladnout. Do misky dáme paštiku, přidáme rozkrájená vejce, smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané kyselé okurky, na tenké pásky krájenou sterilizovanou kapii. Nakonec přimícháme osmaženou cibuli, vše dobře promícháme. Nádivku ochutnáme, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Ještě jednou promícháme. |
2 | Omyté maso odblaníme, pokrájíme kolmo přes vlákna na plátky, posypeme solí, pepřem a paličkou naklepeme. |
3 | Na plátky lžící položíme připravenou nádivku, maso zabalíme do závitků, ty obalíme v mouce. |
4 | V hrnci rozpálíme olej, na něm zprudka po všech stranách závitky osmahneme do zlatova. Posypeme mletou paprikou a ihned zalijeme 2 l teplé vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 60 minut. |
Poznámka
Závitky podáváme teplé, jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, rýže, anebo pohanková kaše.