Krabí maso zapečené s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí maso zapečené s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53422 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 ml | Brandy |
200 g | Krabí maso mražené |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 273,8mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 116,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí maso zapečené s vejci postup přípravy receptu:
1 | Krabí maso rozdělíme do 4 zapékacích misek, které jsme vymazali máslem a zakapeme brandy. Na maso rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a ozdobně vlijeme smetanu. Krabí maso pečeme v troubě předehřáté na 185°C zhruba 12 minut. Krabí maso podáváme v miskách, posypané jemně nasekanou petrželovou natí. |