Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53502 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
600 g | Filé z mečouna |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 711,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Filé z mečouna, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti. |
3 | Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme. |