Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
600 g | Jehněčí kotlety |
1,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
250 g | Rybíz červený |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 778,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jehněčí kotlety, Kmín římský, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rybíz červený, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Umixujeme koriandr, kmín, skořici, papriku a pepř. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Polovinu směsi koření vetřeme do kotlet a maso zhruba 8 minut grilujeme po obou stranách dozlatova, poté držíme na teple. |
2 | Zbylou směs koření vsypeme do kastrolu s vínem, rybízem a cukrem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 15 minut do zhoustnutí. |
3 | Kotlety podáváme přelité omáčkou. |