Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 dl | Demi glace |
150 g | Karotka |
50 g | Máslo bylinkové |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Patison |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
2 špetka | Sůl |
700 g | Telecí pečeně |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Bramborové resty | |
---|---|
400 g | Brambory |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 264,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Ředkvička, Sůl, Telecí pečeně, Tymián čerstvý, Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Olej olivový, Patison, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme. |
2 | Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme. |
3 | Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut. |
4 | Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji. |
5 | Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |