Domácí sýr k okamžité konzumaci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí sýr k okamžité konzumaci
Domácí sýr k okamžité konzumaci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53568 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
200 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tvaroh konzumní |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na vytření formy a dochucení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 268,6mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Tvaroh konzumní, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí sýr k okamžité konzumaci postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Místo pepře můžeme použít sezamová semínka, nebo čerstvý sýr můžeme nechat čistý, neochucený. Podáváme ho s chlebem nebo pečivem.