Pečená kachní prsa na mangu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní prsa na mangu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Kachní prsa |
125 ml | Kachní vývar |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
3 špetka | Sůl |
2 cl | Víno portské |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 173,3mg |
Draslík | 826,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Mango, Pepř cayenský, Pomeranče, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kachní vývar, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachní prsa na mangu postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme. |
2 | V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut. |
3 | Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky. |
4 | Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička. |
5 | Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče. |
6 | Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky. |
7 | Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa. |