Bažantí prsa plněná a pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí prsa plněná a pečená
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53581 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,6 kg | Bažantí prsa |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
50 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
0,5 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 cl | Víno madeira |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pomeranče, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí prsa plněná a pečená postup přípravy receptu:
1 | Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy. |
2 | Uvaříme silný vývar z bažantích kostí. |
3 | Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme. |
4 | Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití. |
5 | Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. |
6 | K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne. |
7 | Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Podobným způsobem můžeme připravit plněná stehna z koroptve nebo z perličky. Bažantí prsa se také dají zavinout do povařených a okapaných listů zelí či kapusty.