Recept

Borůvkový dort s kysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53590

Ingredience

300 g Borůvky
Těsto
0,5 kávová lžička Cukr krystal
10 g Droždí
2,5 dl Mléko plnotučné
75 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Míchaný tvaroh
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
100 g Máslo čerstvé
200 g Tvaroh tvrdý
1,5 dl Zakysaná smetana
Na vytření
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 532kJ
14% Sacharidy 49 g
50% Tuky 38 g
8% Sodík 160 mg
34% Bílkoviny 19 g

Borůvkový dort s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Borůvky omyjeme a necháme je okapat. Do mísy dáme mléko, vejce, špetku soli, 0.5 lžičky cukru, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat hladkou a polohrubou mouku a těsto vymícháme dohladka. V misce si vymícháme nastrouhaný tvaroh s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem. V druhé misce si v lahůdkové zakysané smetaně rozšleháme práškový cukr.

2

Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem, těsto nalijeme do formy. Do středu těsta dáme vymíchaný tvaroh tak, že necháme okraj těsta asi 2-3 cm bez tvarohu. Po celé ploše rozprostřeme borůvky a dort dáme do předehřáté trouby na 220°C péct. Pečeme 15-17 minut, poté dort polijeme připravenou smetanou a dopečeme ho asi 5-7 minut dozlatova.

3

Vychladlý borůvkový dort krájíme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept