Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem
Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53656 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Pesto |
600 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 91,0mg |
Vláknina | 569,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety. |
2 | Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilované ančovičky scedíme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme nahrubo. |
3 | V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme ančovičky a opékáme je, dokud se nerozpadnou. Potom do hrnce dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme. |
4 | Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |