Lisovaná bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lisovaná bramborová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53822 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 660,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 793,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lisovaná bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a umyjeme je. Vložíme je do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a scedíme do vhodné kuchyňské nádoby. Brambory rozmačkáme a vložíme je do vřícího mléka, kde je povaříme na hustější kaši. Potom kaši podle potřeby rozředíme vývarem z brambor. Chvilku povaříme a stáhneme z ohně. |
2 | Hotovou polévku nakonec ještě dochutíme solí. Vložíme do polévky máslo a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku zamícháme a rozdělíme na talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s pečivem. Můžeme podávat také s krutonky.