Křenová zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová zálivka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53891 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 118,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Křen, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová zálivka postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem. |
2 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs. |
3 | Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet. |
Poznámka
Servírujeme studené. Takto připravenou omáčku použijeme k zeleninovým salátů. Vhodná je také k drůbežímu masu.