Mandlovo - česnekový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlovo - česnekový dip
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53911 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb toastový |
80 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 469,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Mandle, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlovo - česnekový dip postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vhodíme mandle do horké vody a následně do studené, poté mandle oloupeme a umeleme. |
2 | Česnek prolisujeme a v hmoždíři s mandlemi a solí rozmělníme. Chléb nakrájený na kostičky navlhčíme vodou (4 lžíce) a přidáme do vzniklé pasty. Za stálého míchání přidáváme olej, ocet a popřípadě sůl. |