Omáčka z třešní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z třešní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53925 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 ml | Džus třešňový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
500 g | Třešně |
75 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 416,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džus třešňový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z třešní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme, stopek a pecky zbavíme třešně. |
2 | V hrnci dáme na 15 minut vařit směs připravených třešní, šťávy, vína, skořice a citrónové kůry. |
3 | Poté prolisujeme přes síto a vzniklé pyré dáme opět vařit zhruba na 10 minut. |
4 | Nakonec omáčku dochutíme cukrem a můžeme servírovat. |
Poznámka
Tato omáčka se hodí především ke zvěřině.