Brukvový salát s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukvový salát s pažitkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53983 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brukev řepka |
3 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jogurt bílý |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 657,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukvový salát s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Ze středu oloupané brukve vybereme jemné listy. Brukev nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou brukev dáme do misky. Pažitku omyjeme, necháme ji okapat nebo osušíme v čisté utěrce a potom ji nasekáme. Přidáme ji do misky a promícháme. |
2 | Příprava zálivky: V misce důkladně prošleháme jogurt, olej citrónovou šťávu. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a ještě prošleháme. |
3 | Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme salátovým příborem. Salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nasekanými listy z brukve a podáváme. |
Poznámka
Salát je vhodný jako lehká večeře. Podáváme jej také k různým druhům pečeného nebo grilovaného masa, jako přílohu.