Italské špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské špagety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54050 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Sýr Parmezán |
Omáčka | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Těstoviny | |
1 polévková lžíce | Sůl |
450 g | Těstoviny Spaghettini |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 658,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sýr Parmezán, Česnek, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské špagety postup přípravy receptu:
1 | Očistíme česnek a drobně ho pokrájíme, rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je v sítu promyjeme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. V pánvi na rozpáleném oleji si orestujeme česnek (1-2 minuty),přidáme rajčata, ochutíme je solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou je dusíme 10-15 minut. |
2 | Občas rajčata promícháme, dusíme tak dlouho, až se z nich odpaří voda a rajčata zhoustnou, podle chuti dosolíme. |
3 | Ve velkém hrni si přivedeme k varu asi 2,5-3 litry vody se solí. Italské špagety uvaříme podle návodu na skus. Scedíme je a smícháme s omáčkou. |
4 | Na talíři je posypeme nastrouhaným kvalitním sýrem, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme. |