Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54053 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Omeleta | |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 769,0mg |
Draslík | 332,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si francouzký dresink: do misky si dáme nadrobno pokrájený stroužek česneku, přidáme k němu lžíci vinného octa, lžičku ostré dijonské hořčice, nadrobno posekané a omyté lístky bazalky, sůl a bílý pepř. Směs promícháme a postupně k ní budeme zašlehávat 3 lžíce extra panenského olivového oleje. Dresink dáme do sklenice, dobře ji uzavřeme, protřepeme a odložíme do chladničky. |
2 | V misce si rozšleháme 3 vejce se solí a pepřem. Zelenou petrželku a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr čedar jemně nastrouháme. |
3 | V pánvi si rozehřejeme máslo, přibližně při střední teplotě vlijeme ochucená vajíčka a necháme je mírně asi 15 sekund probublávat. Poté je od odkrajů pomocí vařečky shrnujeme směrem ke středu. Zbytek pánve tak zaplníme vajíčky, které neztuhly. Toto opakujeme necelou minutu. Jakmile omeleta pokrývá celou pánev, ale má mírně polosyrovou konzistenci, posypeme ji nastrouhaným sýrem a bylinkami. |
4 | Omeletu na pánvi přehneme v polovině, smažíme ji ještě několik sekund, poté ji opatrně nabereme nebo vyklopíme přímo na talíř a hned servírujeme s dresinkem. |
Poznámka
K omeletě podáváme bílé pečivo a zeleninový salát podle chuti: mrkvový nebo rajčatový.