Jednoduchý recept

Pórkový krém se smetanou a tvarohovými hrudkami s rajčaty a lnem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54077

Ingredience

50 g Krupice pohanková
20 g Lněné semínko
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Pórek
2 ks Rajčata
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar drůbeží
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 982 kcal
Kilojoule 4 110kJ
18% Sacharidy 63 g
62% Tuky 46 g
46% Sodík 923 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pórkový krém se smetanou a tvarohovými hrudkami s rajčaty a lnem postup přípravy receptu:

1

Semínka lnu necháme předem 2-3 dny klíčit na mokré gáze. Mezitím občas zarosíme vodou. Před přípravou polévky len odtrhneme, proláchneme ledovou vodou a necháme okapat.

2

Pórek očistíme a světlou část pokrájíme nadrobno. Vložíme do vody, vymyjeme a necháme osušit na sítu. Šalotku očistíme a najemno nasekáme.

3

V kastrolu rozpálíme máslo a cibuli s pórkem na něm necháme zpěnit. Zakryjeme poklicí a na středním ohni cca 10 minut podusíme. Poté přilijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme smetanu. Zakryté dusíme při mírné teplotě dalších 10 minut. Poté vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré. Přes jemný cedník přecedíme, osolíme a opepříme dle chuti. Zjemníme máslem, případně ještě smetanou.

4

Na tvarohové hrudky vymačkáme tvaroh v utěrce, přidáme vejce, žloutek, pohankovou krupici, koření a mírně osolíme. Zakryjeme a na chladném místě necháme odležet cca 20 minut. Mezitím omyjeme rajčata, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Smícháme se lnem a tvarohem. Pomocí lžíce odkrajujeme hrudky, které cca 3 minuty povaříme v osolené vodě nebo vývaru. Udržujeme teplé.

5

Polévku rozdělíme do misek, přidáme tvarohové nočky a ihned podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na klíčení lnu 2-3 dny. Také bez doby na odležení tvarohu - 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept