Tygří krevety s dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety s dipem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54181 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ks | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Dip | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
170 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř bílý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 66,6mg |
Draslík | 247,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 15,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Majonéza, Okurka salátová, Pepř bílý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř 4 barev, Ocet rýžový , Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety s dipem postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí. |
2 | Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance. |
3 | Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. |
4 | Nechte odležet v ledničce. |
5 | Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky. |