Jednoduchý recept

Těstoviny zapečené s pórkem, sýrem a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54207

Ingredience

1 hrst Bazalka
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
150 g Sýr Čedar
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
75% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Těstoviny zapečené s pórkem, sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sýry čedar i parmezán nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.

2

Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a polovinu množství bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit.

4

V jedné misce smícháme nastrouhaný čedar a parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou.

5

Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, pak třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy pak ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla.

6

Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept