Recept

Tuňák se saké omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54235

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Sůl
800 g Tuňák obecný
60 ml Víno Saké
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 477 mg
85% Bílkoviny 48 g

Tuňák se saké omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tuňáka očistíme a zbavíme kostí, pokud nějaké najdeme. Rybu osolíme.

2

Na středně velké pánvi rozpálíme olej. Na olej položíme tuňáka kůží dolů a smažíme asi 4 minuty. Snížíme teplotu a rybu otočíme, smažíme dokud ryba nezbělá. Rybu odložíme stranou.

3

Pánev otřeme z oleje a dáme do ní máslo, přilijeme saké, sójovou omáčku, mirin, cukr a zázvor. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. Vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou omáčkou přelijeme tuňáka a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept