Jednoduchý recept

Linguine s humrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54247

Ingredience

500 g Humr
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika žlutá
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
400 g Těstoviny Linguine
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 239kJ
21% Sacharidy 76 g
11% Tuky 8 g
45% Sodík 900 mg
67% Bílkoviny 37 g

Linguine s humrem postup přípravy receptu:

1

Z papriky oloupeme škrabkou na brambory slupku, lusk rozkrojíme podélně, očistíme od semínek a bílé dužiny, opláchneme, dužinu nakrájíme na kostičky. Opláchneme petržel, důkladně vytřepeme a jemně nasekáme. Rozdělíme maso z vařeného humra na jednotlivá sousta.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje. Slijeme přes síto, necháme okapat, vrátíme do hrnce a dáme na teplé místo.

3

Během vaření těstovin oloupeme česnek a drobně ho nasekáme. Vhodíme ho na pánev, kde jsme rozpálili 2 polévkové lžíce oleje, přidáme papriku, dusíme do měkka přibližně 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem.

4

Rozpálíme zbylý olej na druhé pánvi, přidáme maso z humra, krátce opečeme a podle potřeby přisolíme. Do hrnce s těstovinami přidáme paprikovou směs a petržel a důkladně promícháme. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme humra a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept