Recept

Kotlík z vařené cizrny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 495 minut
Doba přípravy: 360 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54273

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Cizrna
2 ks Cuketa
200 g Fazolové lusky zelené
1 špetka Koriandr mletý
1 ks Lilek
1 kávová lžička Máta
1 špetka Nové koření mleté
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 885kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 88 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kotlík z vařené cizrny postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 1,5 litru vody a cizrnu máčíme šest hodin. Poté ji vaříme do měkka 1,5 hodiny. Vodu slijeme a odložíme stranou, cizrnu necháme na sítu okapat.

2

Oloupeme cibuli i česnek, nasekáme na drobno, u lilku a cukety odkrojíme konec a nakrájíme na je kostky. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka. Fazole omyjeme, odkrojíme z nich oba konce, pokrájíme na kousky.

3

Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme ho, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme zbytek zeleniny a cizrnu, kterou jsme nechali na sítu okapat. Opečeme na oleji, osolíme, opepříme a přidáme nové koření, skořici, koriandr. cayenský pepř, šafrán. Přilijeme 2 dl vody, kterou jsme si ponechali z vaření cizrny. Zakryjeme a vaříme 25 minut.

4

Přidáme nasekanou mátu a petrželku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme servírovat s jogurtem nebo ovčím sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept