Recept

Opražený celer s mrkví

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54292

Ingredience

250 g Celer bulvový
2 kávová lžička Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Koření Togarashi
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Ocet rýžový
1 kávová lžička Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
2 polévková lžíce Víno Saké
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 265kJ
2% Sacharidy 7 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 289 mg
2% Bílkoviny 1 g

Opražený celer s mrkví postup přípravy receptu:

1

Celer zbavíme nečistot, omyjeme a oloupeme. Nasekáme ho na tenké nudličky. Do misky dáme 0,5 litru vody a 2 lžičky octa, zamícháme a

2

vložíme nasekané nudličky celeru. Necháme asi 20 minut odstát a poté scedíme.

3

Mrkev omyjeme a také nakrájíme na nudličky.

4

Ve větším rendlíku rozpálíme olej a vhodíme mrkev a celer. Smažíme asi 10 minut, dokud zelenina nebude měkká.

5

Do rendlíku přilijeme mirin, saké, cukr, lžíci vody a povaříme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku a necháme další 3 minuty povařit. Zeleninovou směs podáváme v miskách. Navrch posypeme kořením togarashi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept