Krutony s tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krutony s tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Hořčice |
375 g | Hovězí maso přední |
100 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Omáčka tatarská |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
375 g | Vepřová plec |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 279,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 549,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krutony s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme, osolíme, přidáme pepř, mletou papriku, vejce, dobře promícháme a směs rozdělíme na 30 stejných dílů. |
2 | Z jednotlivých dílů tvarujeme malé biftečky, které v horkém oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Spolu s biftečky opečeme mlékem navlhčenou žemli, nakrájenou na tenčí řezy ve tvaru trojúhelníků (3ks na 1 porci). |
3 | Opečené biftečky klademe na opečené trojúhelníčky (krutony) a zdobíme je střídavě hořčicí, tatarskou omáčkou a jemně nakrájenou cibulí. |