Koláč plněný chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč plněný chřestem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54408 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Křehké těsto na zeleninový koláč [54393] | |
---|---|
125 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
10 g | Bazalka |
200 g | Chřest bílý |
10 g | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
10 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 394,8mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Bazalka, Chřest bílý, Kerblík, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč plněný chřestem postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]: |
2 | Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy a plníme zeleninovou náplní. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme víno. Podusíme na něm oloupaný bílý chřest. Směs pak rozmixujeme v mixéru a přidáme k ní na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na koláč. |
4 | V misce si smícháme vejce, žloutky, smetanu a nasekané bylinky, tedy petržel, bazalku a kerblík. Zalijeme směsí koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý. |