Králík na česneku se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na česneku se slaninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
1,5 kg | Králičí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 140,4mg |
Draslík | 809,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Králičí maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na česneku se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách. |
3 | Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Králík na tento způsob se podává s čerstvým chlebem, jako hlavní teplé jídlo.