Kapr dušený v cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený v cibuli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54445 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 515,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 221,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený v cibuli postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme. |
3 | Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut. |
4 | Necháme vychladnout a uchováme v ledničce. |
5 | Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno. |
Poznámka
Pokrm připravujeme den předem, v čase určeném na přípravu se s vychlazením v ledničce nepočítá.