Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Chléb slunečnicový |
Pivní marináda | |
---|---|
0,5 l | Bujón hovězí |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Koření grilovací |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
2 kávová lžička | Sůl |
1,9 kg | Vepřová žebra |
Na potírání | |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
Medová omáčka | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Med včelí |
5 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 311,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,0mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cukr třtinový, Sůl, Vepřová žebra, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Česnek, Chilli paprička, Med včelí, Paprika červená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Koření grilovací, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Olej chilli, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka Kikkoman, Sójová omáčka Kikkoman nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme pivní marinádu. Do hrnce nalijeme silný hovězí bujón, černé pivo, 4 lžíce grilovacího koření, 4 prolisované stroužky česneku, lžíci třtinového cukru, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 lžičky soli a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře. Vše promícháme a povaříme asi 3 minuty. Poté marinádu dáme vychladit. |
2 | Omyjeme a osušíme vepřová žebírka, která vložíme do marinády na 24 hodin. |
3 | Po 24 hodinách žebírka v marinádě uvaříme doměkka (vaříme je přibližně hodinu). V misce si smícháme slunečnicový, chilli olej a sladkou papriku. |
4 | Gril rozpálíme na 160°C-200°C a žebírka za častého potírání zbylým ochuceným olejem potíráme a grilujeme do zlatočervena. |
5 | 4-5 červených paprik omyjeme a osušíme. V grilu je opečeme téměř dohněda, poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pokrájené dáme do mixéru. Přidáme k nim tekutý med, 1 dl červeného vína, po 2 lžicích rajský protlak se sójovou omáčkou, prolisovaný česnek, chilli papričku, kterou jsme omyli a zbavili semínek. Podle chuti přidáme sůl a cukr. Vše rozmixujeme dohladka, poté omáčku nalijeme do rendlíku a povaříme 2 minuty. |
6 | Ke grilovaným žebírkům podáváme medovou omáčku a chléb. |