Zapečené jablečné housky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené jablečné housky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54568 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
3 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 195,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené jablečné housky postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, pokapeme ihned citrónovou šťávou, posypeme krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme skořici, nahrubo nasekané ořechy, vše dobře promícháme. |
2 | Housky rozřízneme na půlky, každou potřeme máslem, na máslo položíme jablečnou směs. |
3 | Naskládáme na máslem vymazaný pekáček a vložíme do horké trouby. Při teplotě 200°C teplotě zapékáme 5 - 10 minut. |
Poznámka
Podáváme teplé, jsou vhodnou rodinnou snídaní.