Venkovský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovský chléb
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54600 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Droždí |
60 g | Mléko plnotučné sušené |
330 g | Mouka chlebová |
160 g | Mouka pšeničná celozrnná |
165 g | Mouka žitná bílá |
20 ml | Olej slunečnicový |
10 g | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 98,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Mouka chlebová, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovský chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sušené mléko, sůl a sušené droždí. Zalijeme vodou, olejem a promícháme. Přemístíme do nádoby domácí pekárny, zvolíme celozrnný program a necháme péct. |